Curry juha s bundevom i piletinom
25 min
3
Bogata curry juha s bundevom i piletinom može biti obrok ili međuobrok, a volite li aromatične okuse, dodajte korijander čiji se svježi list odlično slaže s juhama, salatama i općenito jelima od povrća.

Sastojci
1
pileći file
Vegeta Maestro Morska sol
300 ml
mlijeka
Fant curry umak (28 g)
300 g
muškatne bundeve (kocke)
nasjeckan korijandar

PRIPREMA
Bundevu ogulite, očistite od sjemenki te narežite na kocke. Bundevu prelijte vodom i zagrijte do vrenja. Dodajte pileći file, vrlo malo posolite i kuhajte 20 minuta. Piletinu izvadite i natrgajte na komade. Sadržaj vrećice Fant curry umaka uspite u mlijeko i miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Dodajte bundevu i vodu u kojoj se kuhala da dobijete juhu željene gustoće te kuhajte 5 minuta na laganoj vatri.
POSLUŽIVANJE
Preko gotove juhe rasporedite piletinu, pospite korijandrom i poslužite.
SAVJET
Curry juhu s bundevom i piletinom poslužite kao obrok ili međuobrok.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?