Zapečena piletina sa šparogama
45 min
4
Sezona zelenih šparoga ne smije se propustiti. Zapečena piletina sa šparogama tek je jedna od ideja kako najbolje istaknuti njihov okus i iskoristiti nutritivnu vrijednost.

Sastojci
400 g
pilećeg filea
oko 300 g
zelenih šparoga
vlasac
4
kuhana jaja
250 ml
vrhnja za kuhanje
1
Fant zapečena piletina 4 vrste sira (40 g)

PRIPREMA
Šparoge očistite i uronite u kipuću posoljenu vodu da se blanširaju 2 minute. Zatim ih izvadite i ohladite u hladnoj vodi. Pileći file narežite na kocke i stavite u posudu za pečenje Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem te prelijte preko piletine. Po površini posložite šparoge. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Zapečenu piletinu izvadite iz pećnice i po površini posložite ploške kuhanih jaja.
POSLUŽIVANJE
Sve pospite narezanim vlascem i poslužite.
SAVJET
Jelo će biti ukusnije ako u vodu u kojoj se kuhaju šparoge dodate 1 žličicu šećera.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?