Varivo od poriluka i slanutka
35 min
3
Ukoliko želite pripremiti slanutak kao varivo, svakako iskušajte ovu kombinaciju s porilukom i korjenastim povrćem i uživajte u šarolikom povrtnom bogatstvu.

Sastojci
1 – 2
mrkve
50 g
korijena celera
2 žlice
maslinova ulja
1
Fant za fina variva
230 g
konzerviranog Slanutka Podravka
2 žlice
Crvene leće Podravka
1 žlica
narezanog vlasca (ili mladog luka)
1
poriluk

PRIPREMA
Poriluk prerežite po dužini i isperite, a zatim sitno narežite. Mrkvu narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite poriluk i kratko popecite. Dodajte narezanu mrkvu te popecite. Ulijte 800 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, dodajte ocijeđeni slanutak, leću i kuhajte dok povrće ne omekša (oko 15 minuta).
POSLUŽIVANJE
Varivo poslužite toplo, posuto vlascem.
SAVJET
Varivo je bogatije ako ima više različitog povrća, a te naziv „ćčušpajz“ upravo to govori , jelo od povrća kojeg imate.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?