Zapečeno povrće s Mediterana
35 min
3
Zapečeno povrće u kombinaciji s umakom može biti i samostalno jelo. Mediteransku aromu daje mu spoj povrća, sira i začina.

Sastojci
1 – 2
mala patlidžana
1 – 2
tikvice
30 g
naribanog sira Grana Padano
100 ml
vrhnja za kuhanje
100 ml
Podravka Passate
1
Fant umak bolognese (40 g)
250 g
mladog krumpira

PRIPREMA
Tikvice i patlidžan narežite na ploške podjednake veličine. Mladi krumpir ogulite i narežite na ploške debljine kao i ostalo povrće. U nauljenu vatrostalnu posudu slažite povrće naizmjence kao lepezu. Sadržaj vrećice Fanta isipajte u 300 ml mlake vode, dodajte pasiranu rajčicu, vrhnje za kuhanje te uz miješanje zagrijte do vrenja i kuhajte 1 minutu. Pripremljeni umak prelijte preko povrća i pospite sirom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo kao prilog ili kao samostalno jelo te pospite svježim bosiljkom.
SAVJET
Duljina pečenja ovisi o krumpiru.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?