Grah s kiselom repom
25 min
4
Grah s kiselom repom uobičajeno je jelo tradicionalne kontinentalne kuhinje, a češće je na jelovniku tijekom zimskih mjeseci. Pripremljeno na ovaj način može biti posluženo u manje od pola sata.

Sastojci
3 žlice
ulja
3
Podravka Kranjske kobasice
600 g konzerviranog
Podravka Graha smeđeg
300 g
kisele repe
1 žlica
nasjeckanog peršina
1
Fant za grah i variva

PRIPREMA
Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Na zagrijanom ulju popecite na ploške narezane kobasice. Ulijte malo vode i pirjajte na laganoj vatri 5 minuta. Umiješajte pripremljeni Fant, dodajte vode po potrebi i zagrijte do vrenja. Dodajte ocijeđeni grah, repu i kad zavri, kuhajte još oko 10 minuta.
POSLUŽIVANJE
Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.
SAVJET
Slično možete pripremiti i jelo s kiselim kupusom.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?