Fant lazanje s tempehom
45 min
3
Za jednostavan vegetarijanski ručak preporučujemo Fant lazanje s tempehom, jer vjerujemo da će uživati svi koji žele probati mirisne i ukusne lazanje bez mesa.

Sastojci
300 g
tempeha (ili tofu, nabubrene sojine ljuskice…)
100 ml
vrhnja za kuhanje
1
Fant za lazanje
8 kora
tijesta za lazanje
50 g
naribanog sira
2 žlice
ulja

PRIPREMA
Na zagrijano ulje stavite sitno nariban ili nasjeckan tempeh i uz miješanje popecite. Dolijte 600 ml mlake vode i vrhnje za kuhanje te umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, uz miješanje. U vatrostalnu posudu (20 cm x 20 cm) stavite red tijesta za lazanje (2 kore), red pripremljenog umaka i tako redom dok ne potrošite sav sadržaj. Završite redom tijesta za lazanje, prelijte preostalim umakom i pospite naribanim sirom.
POSLUŽIVANJE
Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
SAVJET
Tempeh je zamjena za proteine iz mesa.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?