Povrtne polpete
20 min
8
Hrskave izvana, mekane iznutra, povrtne polpete su lagan, šaren i moderan izbor. Savršeno funkcioniraju kao zdravi snack, bezmesno jelo ili pratnja salatama i umacima po izboru.

Sastojci
2
mrkve
1
tikvica
½
luka (50 g)
1
jaje
1
Fant za burger
2 žlice
Podravka Glatkog brašna
suncokretovo ulje
2-3
krumpira (oko 500 g)

PRIPREMA
Krumpir, mrkvu i tikvicu naribajte, a luk sitno narežite Naribano povrće i luk stavite u tanku krpu i čvrsto istisnite svu tekućinu. Povrće stavite u posudu, dodajte jaje, Fant za burger i brašno. Rukama sve dobro promiješajte da se ravnomjerno sjedini. Od pripremljene smjese odvojite 2-3 žlice smjese od koje oblikujte malu pljeskavicu. Ponovite dok ne potrošite svu smjesu. Tavu srednje veličine zagrijte na laganoj vatri i ulijte ulje. U zagrijano ulje stavite pljeskavice pazeći da ne pretrpate posudu. Pecite na umjerenoj vatri 2-3 minute, a zatim okrenite i pecite još 2-3 minute.
POSLUŽIVANJE
Povrtne polpete poslužite tople ili na sobnoj temperaturi s omiljenim umacima.
SAVJET
Za pripremu polpeta možete koristiti i drugo povrće koje volite.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?