Falafel

Trajanje recepta

20 min

Zlatno-smeđe kuglice od slanutka klasik su bliskoistočne kuhinje koji je osvojio svijet i idealan su street food zalogaj. S falafelom paše umak od jogurta kojem ste dodali malo limunova soka i čilija.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Slanutak prelijte vodom i ostavite namakati preko noći ili minimalno 12 sati.
  2. Slanutak ocijedite, stavite u sjeckalicu, dodajte Fant za burger, kumin, peršin i usitnite (2-3 minute) dok ne dobijete grublju pastu.
  3. Od pripremljene smjese oblikujte kuglice (oko 12).
  4. Pržite ih u zagrijanom dubokom ulju 3-4 minute, odnosno do zlatno smeđe boje.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Falafel poslužite s umakom po želji.

Savjet za recept
SAVJET

S falafelom će se najbolje nadopunjavati umak od jogurta kojem ste dodali malo limunova soka i čilija.