Falafel
20 min
Zlatno-smeđe kuglice od slanutka klasik su bliskoistočne kuhinje koji je osvojio svijet i idealan su street food zalogaj. S falafelom paše umak od jogurta kojem ste dodali malo limunova soka i čilija.

Sastojci
1
Fant za burger
1 žličica
kumina u prahu
2 žlice
nasjeckanog peršina
ulje za prženje
250 g
suhog slanutka

PRIPREMA
Slanutak prelijte vodom i ostavite namakati preko noći ili minimalno 12 sati. Slanutak ocijedite, stavite u sjeckalicu, dodajte Fant za burger, kumin, peršin i usitnite (2-3 minute) dok ne dobijete grublju pastu. Od pripremljene smjese oblikujte kuglice (oko 12). Pržite ih u zagrijanom dubokom ulju 3-4 minute, odnosno do zlatno smeđe boje.
POSLUŽIVANJE
Falafel poslužite s umakom po želji.
SAVJET
S falafelom će se najbolje nadopunjavati umak od jogurta kojem ste dodali malo limunova soka i čilija.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?