Rebarca u umaku od javorovog sirupa
60 min
4
Pečena rebarca prelivena lovačkim umakom poslužite uz kockice popečene bundeve i uživajte ukusnom jelu.
Sastojci
sol
Vegeta Maestro Crni papar mljeveni
2 žlice
ulja
50 ml
javorovog sirupa
1
Fant lovački umak
1 žlica
Vegete
1,2 kg
svinjećih rebara
4 žlice
ulja
250 g
Zlato Polje Riže 3 riže
Vegeta Maestro Crni papar mljeveni
sol
2 češnja
češnjaka
400 g
butternut bundeve
PRIPREMA
Rebarca narežite na manje komade. Pospite ih Vegetom, soli i paprom te ostavite marinirati. Marinirana rebarca stavite na nauljenu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta. Zatim ih prelijte s malo javorova sirupa i još popecite oko 20 minuta da omekšaju. Na masnoći od pečenja (5 žlice) napravite umak od Fant lovačkog umaka. Sadržaj vrećice uspite u 300 ml mlake vode. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavrije. Kuhajte 3 minute na laganoj vatri miješajući i na kraju dodajte sok od pečenja. Bundevu narežite na kockice i popecite u tavici na malo ulja. Kad je pečena, dodajte nasjeckani češnjak, sol i papar. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i umiješajte u bundevu.
POSLUŽIVANJE
Pečena rebarca poslužite s popečenom bundevom i rižom prelivenom lovačkim umakom.
SAVJET
Rebra moraju biti tanka i mesnata da budu brže pečena i ukusnija.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?