ZAPEČENO GRILANO POVRĆE

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Za 5 osobe

Sastojci:

500 g narančastog batata
1 srednji patlidžan
2 svježe crvene paprike
2 tikvice (oko 400 g)
3 žlice maslinova ulja
4 ploške sira (edamer, gauda…)
Sol

1 Fant za zapečeno povrće
30 g naribanog sira Grana padano
100 ml vrhnja za kuhanje

4 – 6 tankih ploški Pancete Podravka

Priprema:

1. Prvi korak je priprema povrća. Papriku razrežite, uklonite sjemenke i operite ju pod mlazom vode te ju narežite na duguljaste, plosnate komade.

2. Batat ogulite i narežite na ploške debljine 0,5 cm. Po narezanom batatu rasporedite 1 žlicu ulja te dobro premažite svaku plošku.

3. Tikvice operite i narežite na duguljaste ploške debljine 0,5 cm te ih također premažite žlicom ulja.

4. Patlidžan operite, narežite na ploške debljine 0,5 cm te lagano posolite. Pripremljeni patlidžan stavite u cjedilo i ostavite da stoji 10-ak minuta, a zatim ga isperite pod mlazom vode. Ovim postupkom iz patlidžana se uklanja neželjena gorčina.

5. Na dobro zagrijanoj grill tavi popecite papriku s obje strane, a zatim ju izvadite sa strane. Ukoliko nemate grill tavu, poslužit će i obična, ali nju je potrebno prethodno malo namastiti.

6. Popecite zatim ploške batata dok ne postanu mekane.

7. Kratko popecite tikvice dok ne postanu savitljive.

8. Patlidžan premažite žlicom ulja i također ga kratko popecite.

9. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 250 ml mlake vode te dodajte vrhnje za kuhanje. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zavrije, a zatim kuhajte 1 minutu.

10. U duguljasti, nauljeni kalup (25 cm x 10 cm x 7 cm) složite red tikvica, zatim red paprika, a zatim pola količine batata. Po pripremljenom povrću rasporedite 4 ploške sira te prelijte s pola količine pripremljenog umaka.

11. Ponovite red batata, a zatim rasporedite patlidžane.

12. Preostalim umakom prelijte složenac od povrća te po površini rasporedite ploške pancete. Ukoliko želite vegetarijansko jelo, ovaj korak možete preskočiti.

13. Jelo pospite naribanim sirom Grana padano i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.

14. Pečeno povrće pustite da se malo ohladi u kalupu (15 minuta), a zatim ga izrežite na ploške.

15. Jelo poslužite toplo s popečenim ploškama kruha.

Fant zapečeno povrće

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića

Postavke