Zapečeni špageti s mozzarellom
40 min
4
I špageti mogu oduševiti u zapečenom jelu uz mesni sadržaj i maslinovo ulje i svježim bosiljkom na vrhu toplog jela.
Sastojci
3 žlice
maslinova ulja
300 g
miješanog mljevenog mesa
100 ml
Passate Podravka
300 g
Zlato polje Bucatini No.5
250 g
mozzarelle
nekoliko
listova svježeg bosiljka
1
Fant za špagete bolognese
PRIPREMA
Sadržaj vrećice Fanta otopite u 500 ml mlake vode. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje. Maknite s vatre, ulijte pasiranu rajčicu, pripremljeni Fant, vratite na vatru i pustite da zakipi. Pirjajte na srednje jakoj vatri 15 minuta uz povremeno miješanje da dobijete umak. Za to vrijeme špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Zatim ih umiješajte u pripremljeni umak. Dodajte pola količine mozzarelle, natrgane na manje komade, i listiće bosiljka. Lagano promiješajte i sve ulijte u nauljenu posudu za pečenje. Po površini posložite ostatak mozzarelle narezane na ploške i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C. Pecite oko 15 minuta da se sir zapeče.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo.
SAVJET
Umjesto špageta možete koristiti drugu tjesteninu, npr. fussile, penne i sl.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?