Zapečeni mladi krumpir s mahunama

Trajanje recepta

35 min

Količina

3

Zapečeni mladi krumpir već sam po sebi zvuči kao izvrstan prilog, ali u kombinaciji s mahunama ili šparogama, postaje novost na vašem jelovniku.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Mladi krumpir ogulite i narežite na deblje ploške, a ako je jako mali, samo napola.Mahune očistite.
  2. Zagrijte lagano posoljenu vodu i stavite kuhati krumpir. Nakon 10 minuta dodajte mahune. Kuhajte da mahune ostanu al dente, stavite ih kratko u zdjelu s hladnom vodom, a potom ocijedite.
  3. Povrće stavite u vatrostalnu posudu u kojoj ćete i poslužiti jelo.
  4. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri, neprestano miješajući.
  5. Povrće prelijte pripremljenim umakom i po površini rasporedite ploške mozzarelle. Pospite parmezanom i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Kad je povrće zapečeno, po njemu stavite ploške kuhanih jaja i poslužite.

Savjet za recept
SAVJET

Ako imate divlje šparoge, možete ih upotrijebiti umjesto mahuna.