Zapečene ćufte u đuveču
45 min
4
Zapečene mesne kuglice osobito će razveseliti vaše male goste no fantastičnom okusu neće moći odoljeti ni veliki ljubitelji čufti.
Sastojci
1
Fant mješavina za ćufte
80 g
ječmene kaše
100 g
polutvrdog sira (Podravac ili Varaždinec)
1
Podravka Đuveč (380 g)
500 g
mljevenog mesa
PRIPREMA
Ječmenu kašu namočite nekoliko sati ili jedan dan prije. Namočenu kašu prokuhajte 10-ak minuta. Fant mješavinu za ćufte promiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. U mljeveno meso dodajte ječmenu kašu i pripremljeni Fant, dobro promiješajte, a zatim od pripremljene smjese oblikujte kuglice. Đuveč zagrijte, stavite ga u vatrostalnu posudu i preko njega posložite ćufte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta. Potkraj pečenja po ćuftama rasporedite naribani sir i zapecite još koju minutu da se sir rastopi.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo.
SAVJET
Uz ovo jelo nije potreban prilog, ali odlično će odgovarati pire od batata.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?