Zapečena cvjetača s tofuom
45 min
3
Ubrajate li se u ljubitelje povrća i volite li jela iz pećnice, onda je zapečena cvjetača s tofuom svakako dobra ideja koju treba iskušati.

Sastojci
sol
350 g
cvjetače
2
mlada luka
200 g
tjestenine Školjke od pira Zlato polje
1
Fant za zapečenu tjesteninu sa šunkom i sirom
200 ml
zobenog vrhnja
150 g
običnog tofua

PRIPREMA
Odvojite cvjetove cvjetače i stavite ih u posoljenu kipuću vodu. Nakon nekoliko minuta ocijedite. Tofu razmrvite, dodajte zobeno vrhnje i pomoću štapnog miksera usitnite. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zakipi pa dodajte pripremljeni tofu. U vatrostalnu posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu i blanširanu cvjetaču. Prelijte pripremljenim umakom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C da dobije zlatnu koru.
POSLUŽIVANJE
Jelo poslužite toplo, posuto narezanim mladim lukom.
SAVJET
Upotrijebite biljno vrhnje po vlastituom izboru.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?