Tikvice i piletina u umaku od sira

Trajanje recepta

20 min

Količina

3

Tikvice i piletina zbog svojeg se nenametljivog okusa odlično sljubljuju s drugim namirnicama, a međusobno povezane s umakom na bazi sira postaju ideja za izvrstan obrok.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Tikvice narežite spiralnim rezačem na tanke trakice (kao špagete).
  2. Stavite ih na papirnati ubrus kako bi se upio višak vode.
  3. Piletinu narežite na trakice i lagano posolite.
  4. Na zagrijano ulje stavite piletinu i uz miješanje popecite do zlatne boje.
  5. Ulijte mlaku vodu i uspite sadržaj vrećice Fant umaka s 4 vrste sira. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri, umiješajte tikvice te kuhajte na laganoj vatri 5 minute, neprestano miješajući.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Pospite peršinom i poslužite odmah. 

Savjet za recept
SAVJET

Povrtne rezance možete pripremiti i od drugog povrća ili upotrijebiti klasičnu tjesteninu.