Špageti bolognese bez mesa
25 min
3
Umjesto mesa, špagete bolognese pripremite s tikvicama i korjenastim povrćem i dobit ćete izvrsnu vegetarijansku inačicu za sve koji vole maštovite povrtne zalogaje.
Sastojci
1 – 2
mrkve (200 g)
80 g
korijena celera
1
Fant za špagete bolognese
300 g
Zlato Polje Bucatini No.5
3 žlice
poprženih pinjola (ili nasjeckanih oraha)
1
tikvica
PRIPREMA
Tikvicu narežite na rezance (naribajte na krupni ribež), a mrkvu i celer narežite ili naribajte na istu debljinu. Na zagrijano ulje stavite mrkvu i celer i uz miješanje popecite da omekšaju. Fant smjesu otopite u 500 ml vode, prelijte preko povrća i zagrijte do vrenja. Pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta uz miješanje. Špagete stavite kuhati u posoljenu zavrelu vodu i kuhajte da ostanu al dente. Dodajte tikvice i nakon minute ocijedite. Umiješajte špagete s tikvicama u umak da se sastojci povežu.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo posuto pinjolima.
SAVJET
Po želji možete dodati i drugo povrće, ali ga prethodno blanširajte.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?