Povrtne polpete

Trajanje recepta

20 min

Količina

8

Hrskave izvana, mekane iznutra, povrtne polpete su lagan, šaren i moderan izbor. Savršeno funkcioniraju kao zdravi snack, bezmesno jelo ili pratnja salatama i umacima po izboru.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Krumpir, mrkvu i tikvicu naribajte, a luk sitno narežite
  2. Naribano povrće i luk stavite u tanku krpu i čvrsto istisnite svu tekućinu.
  3. Povrće stavite u posudu, dodajte jaje, Fant za burger i brašno. Rukama sve dobro promiješajte da se ravnomjerno sjedini.
  4. Od pripremljene smjese odvojite 2-3 žlice smjese od koje oblikujte malu pljeskavicu. Ponovite dok ne potrošite svu smjesu.
  5. Tavu srednje veličine zagrijte na laganoj vatri i ulijte ulje.
  6. U zagrijano ulje stavite pljeskavice pazeći da ne pretrpate posudu. Pecite na umjerenoj vatri 2-3 minute, a zatim okrenite i pecite još 2-3 minute.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Povrtne polpete poslužite tople ili na sobnoj temperaturi s omiljenim umacima.

Savjet za recept
SAVJET

Za pripremu polpeta možete koristiti i drugo povrće koje volite.