Piletina s povrćem u umaku od sira
25 min
4
Pileći file s povrćem prelijte umakom od sira i uživajte uz bijelo vino u nježnom obroku.
Sastojci
sol
Vegeta Maestro Crni papar
50 ml
bijelog vina
3 – 4 žlice
maslinova ulja
4
pileća filea (oko 500 g)
300 ml
vode
1
Fant umak s 4 vrste sira
kuhano povrće za posluživanje (brokula, mrkva, zelene mahune)
PRIPREMA
Pileće filee posolite, pospite mljevenim paprom, ulijte vino i ulje te ostavite kratko marinirati. Za to vrijeme povrće skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Za umak, sadržaj vrećice Fanta uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zakipi. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta, neprestano miješajući. Meso stavite na zagrijanu tavu i popecite s obiju strana do zlatnorumene boje.
POSLUŽIVANJE
Piletinu i povrće poslužite preliveno umakom od sira.
SAVJET
Ako niste ljubitelj mesa, ovaj recept možete pripremiti i tako da umjesto mesa povećate količinu povrća.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?