Piletina iz pećnice u umaku 4 vrste sira
45 min
4
Zapečena piletina iz pećnice u umaku s četiri vrste sira najbolje se slaže s pire krumpirom. Preostaje samo začiniti omiljenu salatu i ručak je poslužen.

Sastojci
1
zelena paprika
1
Fant zapečena piletina 4 vrste sira
250 ml
vrhnja za kuhanje
600 g
pilećih zabataka
1
Pire od krumpira Podravka
200 ml
mlijeka
sol

PRIPREMA
Pilećim zabatcima izvadite kosti i meso stavite u posudu za pečenje. Papriku narežite na kockice i rasporedite oko mesa. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i dodajte vrhnje za kuhanje. Mješavinu prelijte preko sadržaja u posudi i pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Za pire od krumpira u posudu ulijte 400 ml vode, dodajte 1 čajnu žličicu soli i pustite da zakipi, sklonite posudu s vatre i dodajte 200 ml hladnog mlijeka. Po želji možete dodati malo maslaca ili margarina pa lagano, uz miješanje, usipajte sadržaj jedne vrećice pirea od krumpira i dobro promiješajte.
POSLUŽIVANJE
Gotovo jelo poslužite uz pire od krumpirai sa salatom po želji.
SAVJET
Ako piletina ima kožicu, umak ulijte oko piletine, tako će se kožica zapeći toijekom pečenja i dobiti rumenu boju.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?