Piletina iz pećnice u umaku 4 vrste sira

Trajanje recepta

45 min

Količina

4

Zapečena piletina iz pećnice u umaku s četiri vrste sira najbolje se slaže s pire krumpirom. Preostaje samo začiniti omiljenu salatu i ručak je poslužen.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Pilećim zabatcima izvadite kosti i meso stavite u posudu za pečenje. Papriku narežite na kockice i rasporedite oko mesa.
  2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i dodajte vrhnje za kuhanje. Mješavinu prelijte preko sadržaja u posudi i pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  3. Za pire od krumpira u posudu ulijte 400 ml vode, dodajte 1 čajnu žličicu soli i pustite da zakipi, sklonite posudu s vatre i dodajte 200 ml hladnog mlijeka.
  4. Po želji možete dodati malo maslaca ili margarina pa lagano, uz miješanje, usipajte sadržaj jedne vrećice pirea od krumpira i dobro promiješajte.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Gotovo jelo poslužite uz pire od krumpirai sa salatom po želji.

Savjet za recept
SAVJET

Ako piletina ima kožicu, umak ulijte oko piletine, tako će se kožica zapeći toijekom pečenja i dobiti rumenu boju.