Mediteransko zapečeno povrće s mozzarellom

Trajanje recepta

35 min

Količina

3

Zamislite samo tikvice, rajčice i luk u fantastičnom umaku s mozarellom i vrhnjem... i to sve još zapečeno! E pa baš tako zvuči brzi ručak, ili pak odličan prilog uz jedan bogatiji ručak.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Tikvice, rajčice i luk narežite na ploške debljine ½ cm. Mozzarellu narežite na ploške iste debljine.
  2. U nauljenu manju posudu za pečenje složite povrće (okomito) tako da naizmjence slažete plošku tikvice, sira, ljubičastog luka, plošku rajčice, pa opet sir. Tako slažite redom dok ne potrošite sve sastojke.
  3. Sadržaj Fanta isipajte u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri, neprestano miješajući.
  4. Složeno povrće prelijte pripremljenim umakom i pospite naribanim sirom.
  5. Pecite 15 – 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo.

Savjet za recept
SAVJET

Za ljepši izgled neka ploške povrća budu iste veličine.