Male lazanje
45 min
3
Slasne i zasitne, male lazanje sadrže pravo bogatstvo okusa, a poslužiti ih možete u posudi u kojoj su se i pekle.

Sastojci
300 g
mljevenog miješanog mesa
2 žlice
maslinova ulja
1 –
sira ribanca
8 kora
tijesta za lazanje
100 g
sira (gauda, edamer…)
1
Fant za lazanje
200 ml
vrhnja za kuhanje
200 g
Sjeckane rajčice Podravka

PRIPREMA
Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i uz miješanje popecite da dobije blago rumenu boju. Dodajte sjeckanu rajčicu i nastavite pirjati da tekućina prokuha. Zatim ulijte 600 ml mlake vode, 100 ml vrhnja za kuhanje i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja uz miješanje da dobijete umak. Tri vatrostalne posude (najbolje keramičke jer se u njima poslužuje) veličine kore za lazanje blago nauljite. Stavite prvu koru, dio mesnog umaka i pospite s malo naribanog sira. Slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj. Završite redom tijesta za lazanje, prelijte preostalim vrhnjem i pospite sirom ribancem.
POSLUŽIVANJE
Posuda ne smije biti puno veća od kore, pa ako koristite svježe tijesto za lazanje, izrežite ga na veličinu posude.
SAVJET
Poslužite toplo u posudi u kojoj ste pekli.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?