Male lazanje

Trajanje recepta

45 min

Količina

3

Slasne i zasitne, male lazanje sadrže pravo bogatstvo okusa, a poslužiti ih možete u posudi u kojoj su se i pekle.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i uz miješanje popecite da dobije blago rumenu boju. Dodajte sjeckanu rajčicu i nastavite pirjati da tekućina prokuha.
  2. Zatim ulijte 600 ml mlake vode, 100 ml vrhnja za kuhanje i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja uz miješanje da dobijete umak.
  3. Tri vatrostalne posude (najbolje keramičke jer se u njima poslužuje) veličine kore za lazanje blago nauljite.
  4. Stavite prvu koru, dio mesnog umaka i pospite s malo naribanog sira. Slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj.
  5. Završite redom tijesta za lazanje, prelijte preostalim vrhnjem i pospite sirom ribancem.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Posuda ne smije biti puno veća od kore, pa ako koristite svježe tijesto za lazanje, izrežite ga na veličinu posude.

Savjet za recept
SAVJET

Poslužite toplo u posudi u kojoj ste pekli.