Lazanje s ricottom
45 min
3
Lazanje obogaćene ricottom toliko su neodoljivo ukusne i sočne da zazubice rastu već na sam spomen ovog slojevitog specijaliteta.
Sastojci
300 g
mljevenog mesa (teletine)
150 ml
vrhnja za kuhanje
1
Fant za lazanje
8 kora
tijesta za lazanje
150 g
ricotte (mladi sir)
1-2 žlice
sira ribanca
2 žlice
maslinova ulja
PRIPREMA
Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i uz miješanje popecite da dobije blago rumenu boju. Dolijte 600 ml mlake vode, 50 ml vrhnja za kuhanje i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, uz miješanje. U vatrostalnu posudu (20 cm x 20 cm) stavite red tijesta za lazanje (2 kore), red pripremljenog umaka s mesom i pospite trećinom razmrvljenog sira. Slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj. Završite redom tijesta za lazanje, prelijte preostalim vrhnjem i pospite sirom ribancem. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo, sa salatom po želji.
SAVJET
Koristite kore koje nije potrebno termički obraditi ili svježe.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?