Fant pileći paprikaš

Trajanje recepta

40 min

Količina

4

Pileći paprikaš s Fantom štedi na vremenu pripreme, a obiluje okusima. Naglasite okus bijelim vinom i uvjerite se kako savršeno pristaje uz široke rezance. 

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Pileće zabatke odvojite od kosti i narežite. Na zagrijanom ulju popecite narezano meso da dobije zlatnu boju.
  2. Dodajte papriku narezanu na kockice, ružmarin i kratko popecite. Zatim ulijte vino, malo vode i poklopljeno na laganoj vatri kuhajte 15 minuta.
  3. Maknite s vatre, dodajte vodu (oko 700 ml), umiješajte sadržaj vrećice Fanta i vratite na vatru.
  4. Kad zakuha, kuhajte još oko 10 minuta te na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo s kuhanom tjesteninom.

Savjet za recept
SAVJET

Pazite dodajući vodu da paprikaš ostane gušći.