Curry piletina s porilukom
20 min
3
Pripremite piletinu s porilukom na drugačiji način. Kokosovo mlijeko, curry umak i basmati riža rezultirat će ukusnim jelom s azijskim prizvukom.

Sastojci
2 žlice
ulja
1
poriluk
300 ml
kokosova mlijeka
1
Fant curry umak (28 g)
Zlato polje Riža basmati
sol
500 g
pilećeg filea

PRIPREMA
Piletinu narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite piletinu i popecite uz miješanje do zlatne boje. Dodajte sitno narezan poriluk i kratko popecite uz miješanje da poriluk uvene. Ulijte kokosovo mlijeko i uspite sadržaj vrećice Fant curry umaka. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri pa kuhajte oko 5 minuta na laganoj vatri, neprestano miješajući.
POSLUŽIVANJE
Piletinu u curry umaku poslužite s kuhanom basmati rižom.
SAVJET
Basmati rižu skuhajte al dente, a zatim još kratko ostavite u vodi prije nego što je procijedite.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?