Čobanac
120 min
6
Ako jedete meso divljači, najjednostavnije ga je pripraviti na sljedeći način. Iako sama priprema ne zahtijeva previše vještine, za dobar čobanac pripremite kvalitetne sastojke i izdvojite dosta vremena.
Sastojci
2 l
vode
400 g
divljači (vepar, srna, jelen)
400 g
govedine od buta
1 list
Vegeta Maestro Lovora
150 ml
bijelog vina
Vegeta Maestro Crni papar mljeveni
1
Fant za Slavonski čobanac
PRIPREMA
Sadržaj vrećice Fanta za slavonski čobanac izmiješajte s vodom i zagrijte do vrenja. Dodajte meso divljači i govedinu narezanu na kockice, lovorov list i kuhajte dok meso ne omekša. Tijekom pirjanja posudu s mesom lagano protresite te podlijte toplom vodom po potrebi. Pred kraj kuhanja umiješajte vino i crni papar.
POSLUŽIVANJE
Jelo poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.
SAVJET
Tijekom kuhanja možete dodati malo ljutog feferona ovisno volite li pikantan okus.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?