Čobanac

Trajanje recepta

120 min

Količina

6

Ako jedete meso divljači, najjednostavnije ga je pripraviti na sljedeći način. Iako sama priprema ne zahtijeva previše vještine, za dobar čobanac pripremite kvalitetne sastojke i izdvojite dosta vremena.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Sadržaj vrećice Fanta za slavonski čobanac izmiješajte s vodom i zagrijte do vrenja.
  2. Dodajte meso divljači i govedinu narezanu na kockice, lovorov list i kuhajte dok meso ne omekša.
  3. Tijekom pirjanja posudu s mesom lagano protresite te podlijte toplom vodom po potrebi.
  4. Pred kraj kuhanja umiješajte vino i crni papar.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Jelo poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

Savjet za recept
SAVJET

Tijekom kuhanja možete dodati malo ljutog feferona ovisno volite li pikantan okus.