Chili con carne s piletinom
25 min
4
Chili con carne umjesto žlicom možete zagrabiti i tacosima. Pripremite ovo jelo s piletinom i na taj način s jednom uobičajenom namirnicom priredite drugačiji i neuobičajen ručak.
Sastojci
1
mrkva
2 žlice
ulja
tacosi za posluživanje
4 žlice
kiselog vrhnja
sol
250 g
Zlato Polje Riže basmati
150 g konzerviranog
Slanutka Podravka
1
Fant za chili con carne
300 g
mljevene piletine ili puretine
100 g ocijeđenog
Kukuruza šećerca Podravka
PRIPREMA
Na zagrijano ulje stavite mrkvu narezanu na kockice, kratko popecite i dodajte mljeveno meso. Popecite uz miješanje, da tekućina ispari. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte. Dodajte ocijeđeni slanutak i kukuruz šećerac te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Poslužite tako da u zdjelicu stavite nekoliko žlica kuhane riže, preko nje pripremljeno meso, a na kraju žlicu kiselog vrhnja.
POSLUŽIVANJE
Ovako pripremljeni chili con carne, umjesto žlicom, grabite tacosima i tako konzumirajte. Okus je fantastičan!
SAVJET
Basmati riža prepoznatljiva je po svom dugom zrnu, kuha se kratko, između 10 i 12 minuta.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?