Bolognese s rezancima od tikvica
25 min
3
Umjesto s tjesteninom, isprobajte bolognese s rezancima od tikvica ili drugog povrća kojega možete izrezati na tanke trakice.

Sastojci
250 g
mljevenog mesa (miješano)
1
Fant za špagete bolognese
2
tikvice (oko 300 g)
1 – 2 žlice
naribanog parmezana
2 žlice
maslinova ulja

PRIPREMA
Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso, uz miješanje popecite do blago rumene boje i maknite s vatre. Sadržaj vrećice Fanta otopite u 500 ml vode, prelijte preko mesa, vratite na vatru i zagrijte do vrenja. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta, uz povremeno miješanje. Tikvice narežite na rezance, kao špagete (uz pomoć spravice za rezanje povrća). U kipuću, posoljenu vodu stavite tikvice, nakon 1 minutu ih ocijedite i odmah ohladite pod mlazom hladne vode. Tako blanširane tikvice ostat će hrskave i lijepe boje.
POSLUŽIVANJE
Prelijte mesni umak preko špageta od tikvica, pospite parmezanom i poslužite.
SAVJET
Možete pripremiti rezance i od drugog povrća, npr. mrkve, batata i sl.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?