Bolognese s rezancima od tikvica

Trajanje recepta

25 min

Količina

3

Umjesto s tjesteninom, isprobajte bolognese s rezancima od tikvica ili drugog povrća kojega možete izrezati na tanke trakice.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso, uz miješanje popecite do blago rumene boje i maknite s vatre.
  2. Sadržaj vrećice Fanta otopite u 500 ml vode, prelijte preko mesa, vratite na vatru i zagrijte do vrenja.
  3. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta, uz povremeno miješanje.
  4. Tikvice narežite na rezance, kao špagete (uz pomoć spravice za rezanje povrća).
  5. U kipuću, posoljenu vodu stavite tikvice, nakon 1 minutu ih ocijedite i odmah ohladite pod mlazom hladne vode. Tako blanširane tikvice ostat će hrskave i lijepe boje.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Prelijte mesni umak preko špageta od tikvica, pospite parmezanom i poslužite.

Savjet za recept
SAVJET

Možete pripremiti rezance i od drugog povrća, npr. mrkve, batata i sl.