Biftek u umaku sa zelenim paprom

Trajanje recepta

20 min

Količina

3

Jelo koje se može često vidjeti na jelovnicima restorana poslužite kod kuće, jer za pripremu bifteka u umaku sa zelenim paprom trebat će vam manje od pola sata.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na dobro zagrijano ulje u tavi stavite odreske filea i popecite s jedne strane do rumene boje.
  2. Odreske okrenite i na srednjoj vatri popecite i s druge strane te ih lagano posolite.
  3. Odreske izvadite i ostavite na toplom dok pripremate umak.
  4. Sadržaj vrećice Fant umaka sa zelenim paprom uspite u mlaku vodu i mlijeko te miješajte pjenjačom dok umak ne zavri.
  5. Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri, neprestano miješajući.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

U pripremljeni umak dodajte odreske i poslužite odmah toplo s kuhanim njokima.

Savjet za recept
SAVJET

Umjesto 150 ml vode i 150 ml mlijeka za pripremu umaka možete koristiti 300 ml mlijeka.