Biftek u umaku sa zelenim paprom
20 min
3
Jelo koje se može često vidjeti na jelovnicima restorana poslužite kod kuće, jer za pripremu bifteka u umaku sa zelenim paprom trebat će vam manje od pola sata.

Sastojci
1 žlica
maslinova ulja
150 ml
vode
150 ml
mlijeka
1
Fant umak sa zelenim paprom (30 g)
njoki
4 deblja odreska
junećeg filea

PRIPREMA
Na dobro zagrijano ulje u tavi stavite odreske filea i popecite s jedne strane do rumene boje. Odreske okrenite i na srednjoj vatri popecite i s druge strane te ih lagano posolite. Odreske izvadite i ostavite na toplom dok pripremate umak. Sadržaj vrećice Fant umaka sa zelenim paprom uspite u mlaku vodu i mlijeko te miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri, neprestano miješajući.
POSLUŽIVANJE
U pripremljeni umak dodajte odreske i poslužite odmah toplo s kuhanim njokima.
SAVJET
Umjesto 150 ml vode i 150 ml mlijeka za pripremu umaka možete koristiti 300 ml mlijeka.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?