Fant mješavina za slavonski čobanac
Tradicija u jednoj vrećici
Čobanac je jelo koje se tradicionalno priprema u Hrvatskoj u Slavoniji, a po svom punom okusu i bogatstvu mirisa, poznat je i izvan njenih granica.Za savršen slavonski čobanac potreban je i savršen omjer najboljih začina i sušenog povrća. Uz malu količinu masnoća koju ova mješavina sadrži, na vama je samo da odaberete najfinije komade mesa (svinjetine, junetine, srnetine, veprovine) i tradicija se nastavlja.
UKRATKO
- Brza i jednostavna priprema
- Za pripremu tradicionalnog poznatog regionalnog jela - čobanca
Priprema
za pripremu 4-6 obroka potrebno je 800 g mesa. Sadržaj vrećice prelijte sa 2 litre hladne vode, dobro promiješajte i prokuhajte. Dodajte 800 g na kockice narezanog junećeg, svinjskog, ovčjeg ili janjećeg mesa. Kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata.
Sastojci
sušeni luk, slatka začinska paprika, kuhinjska sol, ljuta začinska paprika, pojačivač okusa (mononatrijev glutaminat), sušena rajčica, začini Može sadržati pšenično brašno, mlijeko, jaja i celer u tragovima
Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
Trajanje: 15 mjeseci.
Pakiranje: vrećica 90 g.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost
306 kcal / 1294 kJ
Masti
4.2 g
Zasićene masne kiseline
0.7 g
Ugljikohidrati
56 g
Šećeri
41 g
Bjelančevine
11 g
Sol
17.7 g
Okus isprobaj u ovim receptima
Donosimo ti jela kojima baš ova Fant mješavina začina upotpunjuje okus i daje prekrasanu aromu. Svaki put!