Nisam imal doma mesa pa sam htel pojesti pesa. To bi bila greška… dobro da sam skuhal Podravka Dalmatinsku juhu. 🥘
Jednom sam kuhala grah s ječmom, ječam sam prije, naravno, namočila i stavila kuhat kao i obicno. Trebalo je neobično dugo da se skuha, čak ni kad sam izgubila strpljenje i maknula s vatre, još nije bilo gotovo. Obitelj se najela, malo su prigovarali da je tvrdo, ali pojeli. Tek sam drugi dan shvatila da sam skuhala grah sa suncokretovim sjemenkama, a ne jecmom. Nikome nisam rekla.
Ovo ljeto sam imala nezgodicu s roštiljom. Sve je pocelo super. Još sam i slikala kako je sve u pocetku dobro izgledalo. Meso je bilo marinirano, vatrica odlična sve spremno samo ga je trebalo ispeci kako treba, ali naravno mene je zvala moja nećakinja Antonela… Ona i ja smo se razgovarale vise od sat i pol… Kada sam otisla pogledati roštilj… uff mislila sam u sebi ovo nije roštilj ovo je katastrofa… samo sam privukla kantu i svo meso strpala unutra. Na kraju sam samo naručila kebab.
Jedan dan sam kuhala cufte sa sosom od rajčica. Uvijek isto pravim al zasto su se taj puta sve raspale nikad necu znati.Ustvari mozda je razlog jer taj puta nisam stavila fant za punjenu papriku😁. Uglavnom rucak nije propao skuhala sam špagete i spasila stvar.Nitko nije skužio da su taj dan trebale biti cufte a ne špagete bolonjez .
Jucer sam želio napraviti gulaš. Često ga radim pa znam recept napamet. Jedan od glavnih sastojaka je fant za gulaš i paprikaš, ali umjesto toga ja sam stavio fant za punjenu papriku i sarmu. To sam shvatio kasnije kad sam vidio da imam jos 3 fanta za gulaš, a toliko sam ih i kupio, ali onog za punjenu papriku i sarmu nije bilo. Makar moram priznati okus gulaša je bio odličan. Možda cu u buducnosti jos koji put u gulaš staviti fant za punjenu papriku i sarmu.
Moj brat i ja prije par tjedana smo radili tortu. Recept smo nasli online i činilo se jednostavno, ali i bilo je. Kada je torta bila gotova slikala sam ju, brat i ja smo bili bas ponosni zato sto je izgledala odlicno, ali cim smo ju probali…. Shvatili smo da je on vjerojatno stavio sol umjesto šećera… Okus torte nije bio bas dobar, ali bar je lijepo izgledala 😅
Jednom sam baš gadno zeznula, ali danas se mogu tome smijat kako god okreneš. Imala sam taj dan baš volje za slagat ukusan kolač sa kremom od pudinga i sve je išlo savršeno, od kupnje sastojaka pa dok same pripreme dok nije doslo do ubacivanja maslaca u kremu. Maslac je trebao biti omekšali al ja sam ga stavila direktno iz frižidera. Normalno, krema je bila puna grudica od maslaca, ni miksanje do besvjesti je nebi spasilo.
Tih dana nisam mogla spavati najbolje. Bilo je ljeto i velika vrućina, odlučila sam da ću si skuhati hrenovke, jer najbrže i najjednostavnije. Stavila sam vodu i unutra hrenovke, sjela na kauč i čekala. Kad sam se probudila trebalo mi je pet minuta da shvatima da ne sanjam oblake. Tek naknadno sam shvatila da sam zaspala, u kući je bio bijeli dim i sve je smrdilo. Toliko sam cvrsto zaspala d aje voda iskipila i da su se hrenovke pocele topiti. Mjesecima nisam mogla ne osjetiti taj smrad.
Htjela sam napraviti palačinke jer su se svima jako jele. Pripremim brašno, jaja, mlijeko i sol. Krenula ja peći, ali smjesa je bila pregusta, palačinke teške i nisu se lijepo razlijevale. Razmišljam što nije uredu i shvatim da sam umjesto brašna uzela šećer u prahu! Umjesto da bacim smjesu, dodala sam mlijeko i ispekla najslađe palačinke ikad. Bile su preukusne, a svi su ih pojeli do zadnje! Zapisala sam recept. Izgleda da sam slučajno izmislila novi desert 😂. Nisu sve greške nužno loše 😉.
Imala sam jednu slatku grešku. Kad je bilo upoznavanje obitelji sestrinog zaručnika, ja tinejdžerka (tek što sam počela praviti kolače), ponudim se napraviti baklavu. Čovjek bi pomislio, baklava, stvarno jednostavno, šta može poći po krivu. Ah, na papiru je pisalo 25 dekagrama šećera, a ja brzopleta nisam čitala i stavila 25 grama. Malo je za reći da je prelijev bio toliko sladak da si mogao dobiti šećernu bolest. Ali koliko toliko greška se ispravila.
Kad od 18-e god živiš sam ma moras nesto zenit u kuhanju. Ali najjače cega se sjećam je kad smo mama i ja pošle do Kauflanda i tamo naravno vidjele novi okus pudinga. Bio je od dinje(Pipun) i naravno odlučile smo ga probat. Došle doma i cijele sretne išle kuhat puding . Znaci taj miris ajme cijela kuca je smrdila na kraju bacile i puding i lonac. Tome se smijemo i dan danas. Steta lonca 🤣🤣🤣🤣🤣
Jednog dana kao friško pečena supruga povodom kirbaja ja odlučila da ja to mogu sama skuhati ručaka za 30tak osoba..kako to kod nas po nekakvom redu ide punjena paprika..na kraju ma svi hvalili moj bolonjez..ama sos sos..ali svi tu hvalili kao odlično..hvala vam obitelji moja sad ju shuham ono pravo kao prava žena..