Pravila sam tortu, u receptu je pisalo da se nareže jedna banana i poslaže. Međutim, mislila sam da će torta biti bolja ako bude bilo više banana. Kada sam maknula obruč krema je krenula kliziti sa sloja banana. Tortu smo jeli žlicom 😅
Bilo je to pred sam Uskrs,a ja 20godina.... Kupila sam kruh,izbusila ga i umetnula sunku. Stavila peci i naravno zadimila cijelu kucu;jer naravno, ne ide vec peceni kruh.... Al eto! Od kruha nista,al se sunka pojela 🤣🤣🤣🤣 Ucimo dok smo zivi!
Uzeo sam bakin recept za sarmu i ignorirao prvu opasku: "Zelje sa placa, kod tete Marice". Pripremio sam filu i najveći lonac u kući. Sarme se nikako nisu dale smotati, curilo je na sve strane i zelje je pucalo ali uspio sam smotati većinu mesa i ostao bez zelja. Otišao sam na plac po još zelja dok je kuhinja bila u totalnom kaosu i našao famoznu tetu Maricu. Kad sam se vratio doma skužio sam da je zelje sa placa toliko bolje da sam raskupusao sve što sam do tad napravio i krenuo ispočetka.
Sjećam se i jednog puta kad sam, s nekih 10 godina, slučajno završila u odraslom dijelu videoteke! I tamo vidim Snjeguljicu i sedam patuljaka, ali u verziji za odrasle. Onda sam, naravno, otišla k tati i ponosno mu pokazala kazetu: "Tata, posudi ovo, bilo je tako super za gledat!" 😅 On nije mogao vjerovati vlastitim očima, jer su ljudi počeli šaptati kad su vidjeli što mu dajem! Haha, tati je bilo najgore, ali sad, nakon svih tih godina, to je stvarno najbolja anegdota!
Zeznula sam doma bravu od protuprovalnih vrata u vrijednosti od 1.600 eura na način da mi je ključ ostao u bravi na pola. Srećom, majstor iz firme iz koje su vrata je uspio promijeniti samo cilindar za 104 eur. Muž me se ipak nije odreknuo :)
Ovo je priča o krivom tramvaju i pravoj osobi do koje me doveo. Išla sam prije 6 g u Zagreb doktoru i izgubila se putem jer sam sjela u krivi tramvaj. Izgubljena u vremenu i prostoru, za uputu sam pitala jednog gospona koji me ljubazno doveo pred bolnicu. Razmijenili smo Facebook jer ipak su ovo moderna vremena. Gospodin se javio kasnije i ispostavilo se da je moja srodna duša. Kaže da mu se sviđa što sam temperamentna🤗. Zbog njega opet vjerujem u ljubav.
Pravila sam mužu tortu za rođendan! U žurbi sam stavila kremu na biskvit koji se nije u potpunosti ohladio. Ukrasila sam tortu i stavila ju u hladnjak na hlađenje. Kada sam tortu trebala poslužiti, imala sam što vidjeti - torta se skroz razlila! 🙆🏻♀️ Na kraju smo jeli tortu kao desert u čaši - muževa ideja. Ja bih ju inače bacila u smeće! 😆
Evo baš neki dan sam radio kekse. Standardni proces, secer i maslac, jaja, brasno. gledam nesto mi je sve mokro tijesto, shvacam da sam umjesto 6 zutanjaka stavio 6 cijelih jaja. Ehhh, pretvorilo se u tortu upitne kvalitete
Nedavno sam vidjela recept za pile koje se pece na boci piva, kako bi pivo isparavalo i napravio se umak, a pile dobilo hrskavu kozicu. Prilikom stavljanja u pecnicu, prvo sam srusila bocu piva koja se izlila pa sam si napravila sat vremena posla dok sam to pocistila. Zatim sam zaboravila na vrh treba staviti alu-foliju pa mi pivo nije isparavalo, a gornji dio pileta je zagorio. Na kraju, ukljucila sam samo donji grijac da se zapekne donji dio pileta, ali sam samo dobila izgoreno povrce.
Htjela sam napraviti košarice od rižinog papira kao ukras uz pohane kozice, ali kad sam ih stavila u ulje, nisu ispale kako sam htjela. Umjesto da dobijem košarice, ostale su ravne, samo su rubovi bili lagano valoviti. Bilo mi je žao, ali ih nisam htjela baciti. Odlučila sam poslužiti salatu, pohane kozice i umak upravo na njima i izgledalo je puno efektnije nego što sam planirala! Umak je ispao ljući nego inače, ali gosti su upravo hvalili izgled i ljutinu. Za mene je ostao samo jedan komad 😁
Žurila sam dovršiti ručak, ali sam shvatila da krumpir nije skuhan do kraja. Mekan izvana, tvrd iznutra, nije bilo šanse da ga takvog poslužim. U očaju sam namočila papirnate ručnike i obložila krumpire, a zatim ih stavila u mikrovalnu. Nekoliko minuta kasnije, krumpiri su bili savršeno mekani, gotovo kao da su pečeni u pepelu. Poslužila sam ih s maslacem i začinskim biljem, a svi su bili oduševljeni njihovim "dimljenim" okusom. Od tada, to mi je postao omiljeni trik kad god sam u žurbi 🤗
Jedan od mojih zeznutih trenutaka bio je kada sam pokušala skuhati večeru za prijatelje. Odlučila sam napraviti tjesteninu, ali sam zaboravila staviti vodu u lonac. Kada sam shvatila, tjestenina je bila potpuno suha i ljepljiva. Pokušala sam spasiti situaciju dodajući umak, ali je to samo pogoršalo stvari. Na kraju smo se svi smijali i naručili pizzu! Bilo je to iskustvo koje ću pamtiti, a i naučila sam da uvijek provjerim sve sastojke prije nego što počnem kuhati.