Kad sam izumila "pizzettone" Htjela sam napraviti pizzu iz snova. Tijesto je bilo spremno, ali nekako sam zaboravila provjeriti imam li dovoljno rajčice za umak. Kad sam shvatila da nema ni sira, krenula sam spašavati stvar – pa sam dodala ajvar, naribala tikvice i gore poslagala pileće filete. Kad sam sve to ubacila u pećnicu, shvatila sam da je više ličilo na lasagnu nego na pizzu. Rezultat? Obitelj je pojela, ali su me pitali: "Što je ovo točno?" Rekla sam: "Pizza koja želi biti nešto više!
Kada sam prošle godine sarmu pravila prvi puta, to nije bilo to. Sarma je bila bezlična i nešto joj je nedostajalo, ali nisam mogla shvatiti što točno. Istraživala sam i saznala da postoji Fant Punjena paprika i sarma i odlučila isprobati. Sarma je ovaj put bila puna okusa i svi ukućani su bili oduševljeni. Uz pomoć Fanta, sada imam savršen recept 😁
Kao veliki obožavatelj hladetine, skuham kasno navečer lončinu hladetine i prelijem je u jedan lim za pečenje da se fino stisne. Plan mi je bio rezati je na fine kockice, pa gore malo češnjaka, octa, mmmmm... Ujutro ustajem iz kreveta i vidim svog muža kako izlazi iz wc-a s tim limom. Pitam ga, što radiš ti? Veli on, bacio sam ono u WC. Ha? Pa to je bila hladetina! Hladetina? Ja sam mislio da si ti stavila namakati prljavi lim. Naravno da sam ja bila krivac. Da, baš se na tuđim greškama uči.
Priča počinje oko Božića prošle godine. Već sam se uhodao sa sourdough starterom kad su se svi pekari krenuli hvalisati sourdough panetonnima pa sam, naravno, i ja morao probati. Nabavio sam kalupe, pogledao hrpu recepata i nakon tri dana prvi je ispao fantastičan! Ponovio sam istu stvar za supruginu obitelj za božićni ručak i sve super uz jednu manu. Naime, nakon pečenja mora visiti naglavačke cijelu noć i pritom se prepolovio i cijeli je gornji dio ispao iz kalupa. Barem je bio fin... 😅
Umjesto da sam kolegi odgovorila all is ok, ja sam osgovorila ass is ok 😊
Doživotno će me progoniti strah da će mi gulaš imsti okus po ribi, jer sam prije par godina, samopouzdano u maminoj kuhinji išla napraviti svoj slavni gulaš, ali sam umjesto vegete i temeljca u prahu dodala dodatak za riblju juhu - jer mama drži sve začine u istim teglicama. So...fišogulaš? Nejestivo. Turska kava sa soli? I to baš za bitne goste? Kameni kruh kad zaboraviš kvasac? Hmmm... a to je samo ono iz kuhinje. O tome da sam došla na posao u kućnim papuča i šefu rekla "Tata, slušaj...."
Marko ponekad sesne prvi spoj
Ne, jednom, nego svaki put kad radim dizana tijesta s kvascem, ne umijesim dobro tijesto....katastrofa, svaki put. Recepti su svi dobri, ali moje ručice to jednostavno ne znaju.....
Kada sam bivšem dečku radila tortu za rođendan prvo mi biskvit od torte nije dovoljno narasao i da prekrijem grešku stavila sam više šlaga, a taj šlag sam ukrasila m&m bombonima koji su naravno pustili boju idući dan po šlagu i tako da sam dodala još jedan sloj šlaga prije nošenja torte.. neki su nažalost dobili trčkalicu ali svim smo danas zdravi i živi
Kuhajući hrenovke kao klinac od cca 15 godina, odlazim u dnevni boravak pred TV, misleći kako cu biti samo par minuta i idem da gasom hrenovke. U medu vremenu mi dolazi prijatelj, a nakon pola sata gusti dim iz kuhinje me podsjeća kako sam zaboravio na hrenovke. Lonac sa kremiranim hrenovkama iznosim brzo iz kuce i izbjegavam vece neugodnosti.
Jednom sam bas zeznula kad sam htjela ispeci sebi red velvet tortu za rodendan. pozvala sam sve svoje prijatelje, nadajuci se da cu ih impresionirati mekanom i socnom poslasticom zarko crvene boje. Tocno sam slijedila recept, vagajuci sce do grama. Kad sam tortu izvadila, izgledala je cudno i tvrdo. Tada sam mislila: Sigurno je torta iznutra jos dobra i jestiva. Pokusavajuci je izrezati, shvatila sam da sam dodala sol umjesto secera. Tako je rodendan prosao s tortom ali kao izvorom smijeha😂
Grešaka je bilo puno, no najdraža mi je ona prva, nikad zaboravljena od strane mene, a i moje obitelji. Najstarija od troje djece, prva sam se učila kuhati dok su mama i tata radili prve smjene. I tako poželim ja skuhati pileću juhu i sve je išlo odlično do rezanaca. Pitam mamu koliko, kaže ona, odokativno, znat ćeš. Standardno mamski, odokativno je mjera za sve mamine recepte. I tako juha nije bila juha, već rezanci s juhom. Toliko ih je bilo da nismo ni morali jesti glavno jelo.