Uhhh, bila je frka. Nije bilo kruha. Imala sam samo suhi kvasac. Umijesila ja tijesto, nece se dici. I nece inece. Stavila ja peci pa kako bude. Kruh ostao cudan, spusten, trazila sam vrecicu od kvasca, a rok istekao prije god dana. Neka smo mi njega pojeli kakav je bio prije nego sam ja shvatila da mozda nije kvasac dobar. Nitko se nije razbolio ak nis drugo. Sad privjeravam rok malo bolje
Najzahtjevniji dan u godini, proslava svetog Martina, kad se okuplja cijela obitelj i bliski prijatelji. Od velike želje da sve ispadne kako treba želim napraviti najbolje sarme. U pripremi kupus, fant, mljeveno meso i riža. Dolazi vrijeme za serviranje sarme a ja ponosna uvijek mi dobra. Gosti jedu i ne govore ništa a i ja naravno, a vidim nešto fali. Je li vam u redu uputama kažu je . Vidite li da fali riža? Svima ukusno a meni neugodno. Niko nije zamjerio. Samo se dobro nasmijali.
Nedavno sam imala rođendan, pa sam odlučila počatiti kolege na poslu s novom tortom , čiji sam recept pronašla na internetskim stranicama! Važno sam najavila da stiže nabolja torta na svijetu.Po sastojcima je izgledao fantastično, na izgled još i bolja...no nažalost kad sam narezala tortu i podijelila, prvom kušaću je bilo nešto čudno, no nije ništa govorio,no već drugi i treći nije mogao šutjeti te smo konstatirali da je torta slana i da sam zamijenila šećer s soli!!! Užasna sramot!
Eh da je bar bila tuđa greška. Ugostiti trebamo suprugU jako bitne ljude, večera treba biti savrsena, ALI on jede samo pljeskavice.. idem sva važna, jer što tu mogu kiksati. Serviram i idem nahraniti bebu, beba zaspala, vraćam se, a kaze meni taj gost..ako me otruješ ili se udavim, teško ću ti mužu pomoć. Ja buljim kao tele.. nastavlja on, od svih pljeskavica, samo s moje nisi skinula onu crvenkastu foliju...zemljo stižem. Šaumrole sam posolila, jer zasto bi stavila šećer kao sav normalan svijet
Kuhajući rižoto s oslićem, htjedoh ga podliti vinom. Zgrabila sam prvu bocu bijelog vina koju sam našla, podlila rižu s oko 2dl i čekala da alkohol ispari. I čekala...čekala... Ali nakon 10 min. i dalje isparava! Pa kako?! Nagnula sam tada iz boce, čisto da provjerim, a kad ono - u boci tatina domaća šljivovica! Iskreno, rižoto je na kraju zapravo bio izvrstan, ali kako bi moj muž rekao: "Nije da se sjećaš ičeg nakon prvog zalogaja." Možda drugi puta fiš paprikaš s Fantom?
Prije par godina, radila sam sezonski posao u restoranu. I kako sam tek krenula raditi, bilo me je svugdje po kuhinji. I tako jednog dana sef mi je rekao da stavim kuhati vecu kolicinu krumpira, dok sam ja radila slastice. I stavila sam kuhati krumpir i naravno nastavila sa svojim poslom. Kada sam cula kolegu kako je rekao da nesto gori, sve mi je bilo jasno. Sefe, oprosti ali ovaj puta nece biti kuhani nego peceni krumpir 🤣
Radeći u restoranu imala sam naručeno za večeru 70 porcija lovačkog gulaša. I skuhala sam ja njega fenomenalno. I idem staviti ljutu papriku da zaljutimo stvar. Ali...greška je bila u tome što ja nikad nisam kuhala sa baranjskom ljutom paprikom. I tako da sam ja krknula paprike pošteno. Kada sam ja to probala skoro su mi usta izgorila od ljutine. Što god pokušala napraviti i spasiti jednostavno nije pomagalo. Na kraju je gulaš otišao takav ljudima na stol. Ljudi su jeli i znojili se.
Jednog lijepog dana, odlučila sam napraviti mousse od bijele čokolade. Sve je teklo glatko dok moje (ne)strpljenje nije došlo na kušnju. Naime, meni je bilo dugo čekat da se otopljena bijela čokolada ohladi dovoljno da ju stopim sa smjesom vrhnja za šlag. Kako sam ju ulila i počela miješat tako su se svi sastojci odvojili i ja sam ostala s kašom ''nečega'' u posudi. Muž me, nakon 15 godina, svako malo podsjeća na to moje kulinarsko umijeće.
Kad pečeš kolače a umjesto praška za pecivo staviš učvriščivać za šlag pa ispadne od biskvita beton a dobivaš za pola sata goste,ha,ha.da pukneš odjada
Zaboravnost je moje drugo ime i zbog toga moje kulinarske kreacije budu posebne. Tako sam jednom prilikom krenula mijesiti orehnjaču jer su se najavili gosti. Čekam ja, čekam da se tijesto digne, dva sata prošlo, ono ništa. I skužim da sam zaboravila kvasac 😒. Nisam se mogla sjetiti kud sam ga stavila. Na kraju, u tijesto ubacila šaku čvaraka, i voila, pogača sa čvarcima moja nova kreacija. Kad sam otvorila rernu, našla ukvasani kvasac, tamo se sakrio. Kuma pohvalila pogaču, recept tražila 🤗
Jednom smo prije 40 godina brat Mato i ja lovili krijesnice na vikendici u Gorskom kotaru. Ubacivali smo krijesnice u sobu kako bi navečer svijetlile kao zvijezde na nebu. I jesu svijetlile kao zvijezde na nebu ali cijelu noć. Problem je bio što nismo bili sami u sobi nego da roditeljima. Roditeljima se definitivno nije svidio naš zez tako da smo cijelu noć izvlačili krijesnice kroz otvorene prozore. Još su noćima poslije znale svijetliti a brat i ja se blesavo smijali pod poplonom!
Jednom sam odlučila impresionirati prijatelje na večeri i napraviti savršeni kolač. Pratila sam recept "od oka" jer sam mislila da znam bolje. Rezultat? Kolač koji je izgledao kao da ga je udario grom i okusom podsjećao na spaljenu gumu. Svi su se smijali, ja sam se pravila da je namjerno "avangardni recept", a na kraju smo naručili pizzu. Pouka? Greške su često najbolji začin za smijeh i uspomene. Od tada sam naučila pratiti recepte, ali i uživati u nesavršenostima.