Na (tuđim) greškama se uči

Moji doma jako vole grašak sa noklicama i tako sam ja njima skuhala ručak i nisam ni skužila sve dok me tata nije pitao "A gdje je grašak?" 🙈 Češća greška mi je kad ne kupim Fant, pa previše zgusnem varivo, pa se skoro nožem može rezati, al nije to loše baš uvijek, podlije se, pa ima za 2-3 dana hihi. Al doskočio tata, pa je nakupovao zalihe Fanta. Treća greška, od neki dan. Radim u jednom burger baru i tako sam ja sva sretna napravila burgere i kasnije se sjetila da nisam sir stavila u njih🤦

Odlučila sam impresionirati goste flambiranjem palačinki. Sve je išlo savršeno dok nisam pretjerala s rumom. Plamen je buknuo, a ja sam panično pokušala ugasiti vatru mašući kuhinjskom krpom. Umjesto da pomogne, krpa je planula! Gosti su pobjegli u dvorište, a ja sam skoro završila s pečenim obrvama. Na kraju smo jeli hladne palačinke i svi se smijali mojoj "vatrenoj" kulinarskoj predstavi.

Prvi spoj s djevojkom, kolači i čaj. Naručim lava cake i čekam da počnemo zajedno jesti, ali ona izgleda nije još imala tu namjeru, to jest, kasnije sam saznao da ona voli najprije popiti čaj, a onda tek jesti kolač, ali kako se uz lava cake dobije i kuglica sladoleda na rubu tanjura, a stol je bio malen, s vremenom je taj sladoled počeo curiti meni po džemperu i tako sam ja ispao šlampav jer sam na prvom dejtu bio s jednom lijepom bijelom mrljom na crnom džemperu. Dan danas smo zajedno 😁

U ponoć sam radila tortu za goste sutradan i trebalo je staviti pola decilitra mlijeka a ja sam stavila pola litre. Nisam odmah shvatila grešku, nego tek kasnije dok sam kremu stavljala između biskvita. Poludila sam al bilo bi šteta baciti kolač (koji nije baš jeftin) pa sam dodala gustina i pokušavala ga spasiti na sve moguće načine ali nisam se usudila ponuditi ga gostima nego sam ga dala mužu i djeci da ga pojedu. Nisu ni oni bili baš oduševljeni :/ ali barem se nije bacio.

Dobila sam odličan recept za čoko tortu. Pravila ju nekoliko puta i bila je odlična dok jednome nije uspjela i jeli smo ju žlicom. I od tada pune dvoje godine nisam uspjela napraviti tu tortu ali često sam ju pravila. Svaki put smo ju jeli žlicom. Frustracija na maksimumu dok jednom slučajno nisam shvatila da umjesto 50 g kakaa ja stavljam 5 g. Svaki put sam dobro pročitala ali krivo izmjerila. Pune dvije godine pokušaja....

Posolila tortu. Imali smo slanu voćnu tortu 😂

Jednog divnog proljetnog dana zamijesila sam sirnice. Sve je napravljeno za pet. Oduševljena stavim ih peći u pećnicu. Još samo to. Ali....moram časak do dućana...ma brzo ću ja to blizu je dućan. U dućanu sretnem prijateljicu. Naravno sljedi kavica. Usred kave zove me muž i kaže NEZNAM ŠTA SI STAVILA PEĆ AL OVO JE SVE CRNO.

Fotografija greške

Sjetili ste me na trenutak kad mi je torta ispala, sad je vrijeme da mi s Kenwoodom “ispadne”

U ekspres lonac stavila sam mrkvu, biber, peršin, celer, komadić crvenog luka....kad se skuhalo, od juhe je bila sama voda....zaboravila sam staviti meson za juhu 😂

E bome više puta sam zeznula. ali najgore je bilo kad nisam nikako posolila sarmu🤣 niti začinila🤣 moj muž obožava kad je sve začinjeno i ukusno pa sada često slušam o toj sarmi ali više ne griješim jer koristim vaš Fant za sarmice. hvala vam što postojite❤️ spasili ste me od razvoda🤣

Fotografija greške

Na studentskoj školici kuhanja u Bologni, chef nije znao engleski, a zaključio je da ja imam veze s Italijom - zovem se Toni. Nemam veze s Italijom! Ali 3 sata sam bio tumač jezika kojeg ne razumijem. Podijelili smo se u grupe, a moja je grupa pripremala tortellone od 160g brašna. Ja sam shvatio da nam treba 1600. Dok je chef stigao u provjeru, mikseri su miješali tijesto za 80 ljudi. Mogao je vikati koliko želi - nisam razumio. Na kraju je pola ulice dobilo obrok, a ja nadimak - TortelToni.

Fotografija greške

Jednom prilikom odlučio sam raditi pogaču, uzeo sam recept od majke i bacio se na posao međutim prva pogača je ispala izgledom lijepa ali iznutra neispečena. Prijatelj i ja smo pojeli što se pojest dalo jer smo se baš zaželili domaće kuhinje. Već sljedeći dan odlučio sam se opet ju napravit ali malo bolje, no tu sam već neke sastojke malo mjenjao čak i stavio nečeg više a nečeg manje i to je bila najtvrđa pogača koju sam ikad jeo, čudi me da su mi zubi još uvijek tu. Nisam više radio pogače.

1 43 44 45 64