Na (tuđim) greškama se uči

Kao mlada išla sam napraviti ice caffe jer onda nije bilo za kupiti,radila sam ga više puta i bilo je super i sad sva važna pozvala kolegice skuhala kavu,začinila,ohladila stavila u velike čaše sladoled pa kavu pa šlag i pred društvo,očekivala pohvale kad ono svi počeli pljuvati i kašljati,nije mi jasno idem i ja probati kad ono ista reakcija,normalno umjesto vanil šećera ja zabunom stavila prašak za pecivo,zamislite okus,uglavnom svima nezaboravno iskustvo😂😂😂😂😂

Jednostavno ne znam dobro napraviti jela u koja ide vino ili pivo. Uvijek pretjeram ili (valjda) ne ispare dovoljno pa mi pokvare okus finog i skupnog mesa te sav uloženi trud dinstanja, mekšanja i želje da očaram zahtjevna nepca. Nekoliko puta sam pokušala spasiti stvar dodavanjem gotovih začina ili konzerviranih gotovih jela. Ponekad je to djelomično uspjelo spasiti jelo, a dogodilo se i to, nažalost, da je nekoliko jela završilo u smeću! 😔

Sv. Kata, kirbaj u nasem malom selu.Ja friško udana, mora biti sve po redu po slavonskom običaju.Predkirbaj je.Kolači gotovi, pečenka izrezana, juha će biti sutra, svježa.Dan prije valja i sarmu napraviti. Jeste da mi je prvi put, ali vjerujem u sebe. Prebirem namirnice, meso, jaja, Fant za sarmu, malo ljute papričice, češnjaka, kiseli kupus.Krećem i bome mi ide. Savila ja njih 40tak, poredala u veeliku šerpu, nasula vodu i krenem prema štednjaku i sjetim se da nisam stavila rižu.Ajmo ponovno

Prijam meso za bolognesena malo ulja, a luk, mrkvu i celer u posebnoj posudi. U brzini uzmem Fant za kosani odrezak umijesto za bolognese i pomiješam s mesom. Odjednom se masa stisnula i postala kao blato. A joj, što sad? Ohladila, umjesila mesne okruglice, pretekla ih na ulju. U pirjano povrće dodala Podravka pasatu i napravila umak. Dodala mesne okruglice u umak i poslužila uz špagete. Neobično a prefino.

Stavila sam kuhati grah. Bila sam mlada, dvoje male djece, manjak željeza u krvi, rano ustajanje radi posla; bila sam kronično umorna. Dok se taj grah kuhao, uhvatio me takav umor da sam odlučila samo malo zatvoriti oči. Smanjila sam vatru, bilo je dosta vode. Oči su me "prevarile", odjednom sam se probudila, skočila, na peći posuda bez trunke vode, grah crn kao gar, puna kuhinja dima. Dobro je završilo, posudu sam bacila, a u kući se još danima osjećao miris dima.

Bilo je to dosta davno…. Još sam bila skoro pa početnica u kuhanju….. Od kada se sjećam moja mama je uvijek koristila fant za grah pa sam i ja kada sam postala svoja domaćica nastavila njenim stopama šta se fanta tiče. Uglavnom kući uvijek imam Fant za grah, gulaš i umak od gljiva. I tako sam jednom u velikoj brzini, u zadnjim sekundama žurila završiti grah prije polaska u drugu smjenu i umjesto fanta za grah stavila sam fant za umak od gljiva. I znate šta ??? Grah je bio top !!!!!!!!!

Bila sam još samo klinka ali oduvjek sam znala da ću biti maherica u kuhinji, više manje. Prvo kulinarsko iskustvo je bilo skromno ali za pamčenje. Događaj se dogodio u vrijeme kad su samo trgovine imale mesoreznicu a ja sam ju imala i htjela sam pohvaliti cijelom selu pozvavši društvo na sendviće. Nakon mojeg rezanja kruha na navedenom stroju, sendviči su prisjeli svima jer su na mesoreznici završili moji prsti umjesto Ementalera :D sve se na kraju dobro završilo po moje prste :)

Ovo se desilo prije 4-5 godina, odlučila sam sama peći čevape jer je mama otišla spavat zbog glavobolje, pa da je ne budim odoh ja sama sebi napravit za jest. Nažalost u trenutku sam umislila da sam Gordon Ramsay te kako on u svojim kulinarskim videima radi trikove s tavom, ja sam to isto napravila--sa vrućim uljem. Čevapi su se spekli, al u isto vrijeme i moja desna ruka, ostavljajući cool ožiljak i priču kako nismo svi maheri u kuhinji, barem ne zasad. :)

Fotografija greške

Kćer mi se požalila da ne može kupiti stolić za čajnu kuhinju na poslu gdje bi joj stajao aparat za kavu. "Nema problema", rekao sam, "bum ja napravil stolić!" Izmjerio sam dimenzije prostora za stolić, uzeo alat u ruke i počeo s izradom ali za četvrtu nogu više nije bilo materijala, a obećao sam! Ništa, napravio sam stolić na tri noge koji malo čudno izgleda, ali, o tom stolu pjeva i Atomsko sklonište; "Stol na tri noge, bez ijednog čavla..." I ovaj robot bi pristajao na njemu, stabilan je!

Jedna šaljiva zgoda nam se zbila par dana prije prošlog Božića kad smo pripremali kolače. Muž je zadužen za krašuljke jer su mu najveći gušt. Odlučio je raditi trostruku dozu krašuljaka uz gledanje tekme. Sve nam je on izmjerio i pripremio, ali kad smo ih počeli mijesiti, skužili smo da smjesa pretvrda i da ju ne mozemo povezati, dok se mužu nije upalila lampica da je pripremio suhe sastojke za 6 struku dozu, a jaja i maslac za 3 struku. Beskrajno pečenje najskupljih kolača ikada. Većinu smo pok

Kuhala sam kelj varivo i otišla sam u vrt po papriku koja je bila tamno crvene boje, s obzirom da sam imala 17 godina nisam razmišljala da je to ljuta paprika. Nasjeckala ja te paprike u varivo kao u priči da bude lijepe crvene boje. Moj tata je obožavao ljutu hranu i pojeo je jednu porciju variva uz graške znoja na licu, a i suze su mu tekle u potocima. Kada se najeo pozvao me je i rekao: "Kćeri ja obožavam ljuto, ali te lijepo molim da ubuduće ne koristiš crvenu papriku iz vrta".

Fotografija greške

Ispekla sam mami za rodendan kolac kojo se zove jaje na oko .Ispao mi je odlično Poslje obilnog ručka idemo se zasladit ,krenem vaditi kolač iz frizidera ,zapnem i padne sve na pločice .Svi se smiju a djeca pocela galamiti SAD JE JAJE NA PLOČICI hahaha.

1 12 13 14 64