Tjestenina s tikvicama u umaku od sira

Trajanje recepta

20 min

Količina

3

Tjesteninu s umakom od sira gotovo svi su isprobali tražeći rješenje u obliku jednostavnog i brzog obroka. Ovoga su se puta u njihov savršeni spoj umiješale tikvice, pršut i prošek. Doznajte ishod u receptu.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Tjesteninu stavite kuhati u posoljenu uzavrelu vodu i skuhajte.
  2. U dubljoj tavi na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite na kockice narezane tikvice i popecite uz miješanje.
  3. Dodajte na trakice narezan pršut, kratko popecite i umiješajte prošek.
  4. Ulijte mlaku vodu i uspite sadržaj vrećice Fant umaka s 4 vrste sira.
  5. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri te kuhajte na laganoj vatri 5 minute, neprestano miješajući.
  6. U gotov umak umiješajte ocijeđenu tjesteninu i još kratko zagrijte na laganoj vatri.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite kao samostalno jelo, sa salatom po želji. 

Savjet za recept
SAVJET

Umjesto tjestenine možete umiješati kuhane njoke.