Tjestenina s tikvicama u umaku od sira
20 min
3
Tjesteninu s umakom od sira gotovo svi su isprobali tražeći rješenje u obliku jednostavnog i brzog obroka. Ovoga su se puta u njihov savršeni spoj umiješale tikvice, pršut i prošek. Doznajte ishod u receptu.

Sastojci
sol
1 žlica
maslinova ulja
1
tikvica
40 g
pršuta
2 žlice
prošeka
300 ml
vode
1
Fant umak s 4 vrste sira (42 g)
300 g
Zlato polje Fusilli durum

PRIPREMA
Tjesteninu stavite kuhati u posoljenu uzavrelu vodu i skuhajte. U dubljoj tavi na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite na kockice narezane tikvice i popecite uz miješanje. Dodajte na trakice narezan pršut, kratko popecite i umiješajte prošek. Ulijte mlaku vodu i uspite sadržaj vrećice Fant umaka s 4 vrste sira. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri te kuhajte na laganoj vatri 5 minute, neprestano miješajući. U gotov umak umiješajte ocijeđenu tjesteninu i još kratko zagrijte na laganoj vatri.
POSLUŽIVANJE
Poslužite kao samostalno jelo, sa salatom po želji.
SAVJET
Umjesto tjestenine možete umiješati kuhane njoke.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?