Fant pileći paprikaš
40 min
4
Pileći paprikaš s Fantom štedi na vremenu pripreme, a obiluje okusima. Naglasite okus bijelim vinom i uvjerite se kako savršeno pristaje uz široke rezance.

Sastojci
4 žlica
maslinova ulja
1
crvena paprika (150 g)
½ žličice
Vegeta Maestro Ružmarina
50 ml
bijelog vina
1
Fant za gulaš i paprikaš
100 ml
vrhnja za kuhanje
400 g
Zlato polje Valjani rezanci s jajima
600 g
pilećeg zabatka

PRIPREMA
Pileće zabatke odvojite od kosti i narežite. Na zagrijanom ulju popecite narezano meso da dobije zlatnu boju. Dodajte papriku narezanu na kockice, ružmarin i kratko popecite. Zatim ulijte vino, malo vode i poklopljeno na laganoj vatri kuhajte 15 minuta. Maknite s vatre, dodajte vodu (oko 700 ml), umiješajte sadržaj vrećice Fanta i vratite na vatru. Kad zakuha, kuhajte još oko 10 minuta te na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo s kuhanom tjesteninom.
SAVJET
Pazite dodajući vodu da paprikaš ostane gušći.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?