Varivo s gljivama i heljdom

Trajanje recepta

60 min

Količina

4

Varivo s gljivama i heljdom spaja zemljaste okuse gljiva s blagom, orašastom notom heljde. Jednostavno za pripremu, a dovoljno svestrano da se uklopi i u lagani ručak i u večernji comfort food trenutak.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. U široj posudi zagrijte ulje, pa dodajte narezane gljive, mrkvu narezanu na ploške, krumpir na kockice i heljdu. Pirjajte uz miješane dok gljive ne puste vodu.
  2. Ulijte 600 ml vode, dodajte lovor i Fant, promiješajte i kuhajte 15-20 minuta.
  3. U malo tekućine od variva razmutite kiselo vrhnje, vratite u varivo i kuhajte još 5 minuta.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo.

Savjet za recept
SAVJET

Gotovo jelo obilato pospite nasjeckanim peršinom. Osim što je dekorativan, peršin će jelu dati svježinu i aromu, a nije zanemarivo što je bogat vitaminima i antioksidansima, te djeluje i kao prirodni diuretik.