Varivo s gljivama i heljdom
60 min
4
Varivo s gljivama i heljdom spaja zemljaste okuse gljiva s blagom, orašastom notom heljde. Jednostavno za pripremu, a dovoljno svestrano da se uklopi i u lagani ručak i u večernji comfort food trenutak.

Sastojci
2 žlice
ulja
1
veća mrkva
1
veći krumpir
5 žlica
heljde
1 list
Vegeta Maestro Lovora
1
Fant za pileći paprikaš
1 žlica
kiselog vrhnja
500 g
gljiva po izboru

PRIPREMA
U široj posudi zagrijte ulje, pa dodajte narezane gljive, mrkvu narezanu na ploške, krumpir na kockice i heljdu. Pirjajte uz miješane dok gljive ne puste vodu. Ulijte 600 ml vode, dodajte lovor i Fant, promiješajte i kuhajte 15-20 minuta. U malo tekućine od variva razmutite kiselo vrhnje, vratite u varivo i kuhajte još 5 minuta.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo.
SAVJET
Gotovo jelo obilato pospite nasjeckanim peršinom. Osim što je dekorativan, peršin će jelu dati svježinu i aromu, a nije zanemarivo što je bogat vitaminima i antioksidansima, te djeluje i kao prirodni diuretik.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?