Varivo od leće
70 min
4
Imajući na umu kako 100 grama leće sadrži 48 posto proteina i 46 posto vlakana od ukupnih preporučenih dnevnih potreba, nema nam druge nego ovu nježnu grahoricu uvrstiti u tjedni jelovnik. Za početak isprobajte recept varivo od leće, vrlo jednostavno jelo u kojemu su lovor i panceta zaslužni za širenje opojnih mirisa u kuhinji.
Sastojci
1
Fant mješavina za grah i variva
20 g
maslaca
40 g
Pancete Podravka
50 g
mrkve
200 g
krumpira
1 list
Vegeta Maestro Lovora
¼ žličice
Vegeta Maestro Mažurana
300 g
Leće zelene Podravka
PRIPREMA
Namočenu leću skuhajte u vodi. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta. Na maslacu popecite narezanu pancetu. Dodajte mrkvu i krumpir narezane na kockice, lovorov list, mažuran i podlijte s 1 litrom vode. Umiješajte pripremljeni Fant, kuhanu leću i kuhajte 10-ak minuta.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo.
SAVJET
Za brzu pripremu možete koristiti konzerviranu leću Podravka.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?