Lazanje s ricottom

Trajanje recepta

45 min

Količina

3

Lazanje obogaćene ricottom toliko su neodoljivo ukusne i sočne da zazubice rastu već na sam spomen ovog slojevitog specijaliteta.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i uz miješanje popecite da dobije blago rumenu boju. Dolijte 600 ml mlake vode, 50 ml vrhnja za kuhanje i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, uz miješanje.
  2. U vatrostalnu posudu (20 cm x 20 cm) stavite red tijesta za lazanje (2 kore), red pripremljenog umaka s mesom i pospite trećinom razmrvljenog sira. Slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj.
  3. Završite redom tijesta za lazanje, prelijte preostalim vrhnjem i pospite sirom ribancem.
  4. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo, sa salatom po želji.

Savjet za recept
SAVJET

Koristite kore koje nije potrebno termički obraditi ili svježe.