Zapečeni grah s bundevom
45 min
4
Omiljeni klasik zapečeni grah, u ovom smo receptu obogatili okusom muškatne bundeve. Dodatan izvor proteina zagarantirao je i izbor graha. Ovoga puta ,,grah nam je pao'' na crni – super namirnicu koja obiluje i vlaknima.
Sastojci
4
4 žlice ulja
1
veći luk
60 g
Podravka Pancete
400 g
muškatne bundeve
600 g
Podravka Crnog graha
1/4 žličice
Vegeta Maestro Chilija mljevenog
1
Fant mješavina za zapečeni grah
PRIPREMA
U posudu (tavu) koja može ići u pećnicu na zagrijano ulje stavite na ploške narezani luk. Popecite ga da postane staklast pa dodajte narezanu pancetu i kratko popecite. Dodajte bundevu narezanu na kockice i ocijeđeni grah. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 300 ml mlake vode i izlijte na povrće. Dodajte čili, zagrijte do vrenja i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C te pecite 20 – 30 minuta da bundeva omekša.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo.
SAVJET
Za ovo jelo upotrijebite butternut ili hokaido bundevu.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?