Zapečena tjestenina s lososom
45 min
3
Kompletan i ujednačen obrok od tjestenine, povrća i lososa štedi i vrijeme, jer riječ je o jelu kojega trebate ostaviti da se zapeče pola sata u pećnici.

Sastojci
200 ml
vrhnja za kuhanje
1
Fant zapečena tjestenina sa šunkom i sirom
50 g
ribanog sira
150 g
tikvica
4 žlice
maslinova ulja
300 g
lososa (filet)
250 g
Zlato polje Fusilli durum

PRIPREMA
Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu. U posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu. Losos narežite na manje kocke i popecite na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja. Na preostalom ulju popecite na kockice narezanu tikvicu. Rasporedite losos i tikvice po tjestenini i prelijte pripremljenim umakom. Lagano promiješajte i posipajte naribanim sirom.
POSLUŽIVANJE
Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
SAVJET
Osim lososa, možete koristiti i filete druge ribe.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?