Scotch egg
30 min
6
Scotch egg, kuhano jaje obloženo slojem mljevenog mesa, uvaljano u krušne mrvice i prženo do zlatne hrskavosti odlično paše uz krumpir salatu, a poslužuje se i u modernim gastro verzijama.
Sastojci
1
Fant za burger
8
jaja
ulje za prženje
krušne mrvice
500 g
miješanog mljevenog mesa
1 žličica
Podravka Senfa
PRIPREMA
Skuhajte 6 jaja (2 ostavite za paniranje). Jaja nakon kuhanja uronite u ledenu vodu i ostavite da se ohlade desetak minuta. Dok se jaja hlade, sadržaj vrećice Fanta za burger pomiješajte sa 70 ml mlake vode i ostavite da odstoji nekoliko minuta. U pripremljeni Fant dodajte meso i senf, pa sve dobro promiješajte. U jednu posudu stavite brašno, u drugu razmućena 2 jaja, a u treću krušne mrvice. Kuhana jaja prvo uvaljajte u brašno pa onda oko njih rukom formirajte smjesu mesa. Zatim tu okruglicu uvaljajte u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice. Pržite u zagrijanom dubokom ulju 4-6 minuta.
POSLUŽIVANJE
Scotch Egg poslužite s krumpir salatom.
SAVJET
Jaja kuhajte 4 minute za meko, a 7 za tvrdo kuhano.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?