Sarmice od blitve iz pećnice

Trajanje recepta

80 min

Količina

4

Osim što su zdrave, sarmice od blitve ne zahtijevaju posebno majstorstvo u kuhinji, jer riječ je o jednostavnom, a ukusnom jelu iz pećnice.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Rižu operite, stavite kuhati u posoljenu vodu i kuhajte na laganoj vatri. Kada je napola kuhana, procijedite i ohladite pod mlazom hladne vode.
  2. Listove blitve odvojite od peteljke pa ih operite i stavite u kipuću vodu. Blanširajte na laganoj vatri 2 minute, tek toliko da omekšaju. Izvadite blitvu i prelijte je mlazom hladne vode pa ocijedite.
  3. Sadržaj vrećice Fanta izmiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite 10 minuta. Dodajte mljeveno meso, rižu i sve dobro izmiješajte.
  4. Smjesom punite list po list blitve pa ih motajte kao sarme. Slažite sarmice u nauljenu posudu jednu uz drugu i prelijte vodom (oko 250 ml) da prekrije sadržaj.
  5. Sarmice stavite u dobro zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite 40 minuta. Nakon 20 minuta prekrijte aluminijskom folijom i tako pecite do kraja.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite sarmice sa žlicom kiselog vrhnja.

Savjet za recept
SAVJET

Nakon 20 minuta pečenja sarmice prekrijte aluminijskom folijom i tako pecite do kraja.