Sarmice od blitve iz pećnice
80 min
4
Osim što su zdrave, sarmice od blitve ne zahtijevaju posebno majstorstvo u kuhinji, jer riječ je o jednostavnom, a ukusnom jelu iz pećnice.

Sastojci
sol
15 – 20 listova
blitve (oko 600 – 700 g)
1
Fant za punjenu papriku i sarmu
500 g
mljevenog miješanog mesa
2 žlice
maslinova ulja
60 g
riže Santʹ Andrea Zlato polje

PRIPREMA
Rižu operite, stavite kuhati u posoljenu vodu i kuhajte na laganoj vatri. Kada je napola kuhana, procijedite i ohladite pod mlazom hladne vode. Listove blitve odvojite od peteljke pa ih operite i stavite u kipuću vodu. Blanširajte na laganoj vatri 2 minute, tek toliko da omekšaju. Izvadite blitvu i prelijte je mlazom hladne vode pa ocijedite. Sadržaj vrećice Fanta izmiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite 10 minuta. Dodajte mljeveno meso, rižu i sve dobro izmiješajte. Smjesom punite list po list blitve pa ih motajte kao sarme. Slažite sarmice u nauljenu posudu jednu uz drugu i prelijte vodom (oko 250 ml) da prekrije sadržaj. Sarmice stavite u dobro zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite 40 minuta. Nakon 20 minuta prekrijte aluminijskom folijom i tako pecite do kraja.
POSLUŽIVANJE
Poslužite sarmice sa žlicom kiselog vrhnja.
SAVJET
Nakon 20 minuta pečenja sarmice prekrijte aluminijskom folijom i tako pecite do kraja.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?