Sarma u tavi
75 min
4
Tradicionalna sarma od mljevenog mesa, riže i kupusa u kojoj uživaju svi ljubitelji ovog klasičnog jela, može se pripremiti i u tavi.

Sastojci
500 g
mljevenog miješanog mesa
1
Fant za punjenu papriku i sarmu
Vegeta Maestro Crni papar mljeveni
sol
100 ml
Podravka Passate
3 – 4 žlice
kiselog vrhnja
2 žlice
ulja
200 g
suhog mesa
1 glavica
kiselog kupusa
50 g
Zlato polje Riže Santʹ Andrea

PRIPREMA
Sadržaj vrećice Fanta izmiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite 10 minuta. Dodajte mljeveno meso, rižu i sve dobro izmiješajte. Odvojite listove kiselog kupusa, odrežite im tvrdi dio vrha, a ako je jako kiselo, operite. Nadjenite ih mesnom smjesom. Dno posude (tave s debelim dnom) lagano nauljite i posložite sarme. Popecite ih na laganoj vatri. Između njih rasporedite komade suhog mesa. Za to vrijeme pripremite umak. U posudi pomiješajte 500 ml vode s kiselim vrhnjem i rajčicom. Prelijte preko sarmica tako da ih potpuno pokrije. Po potrebi posolite, pospite mljevenim paprom i ostavite pirjati poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 50 minuta.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo.
SAVJET
Tako možete pripremiti sarme i u pećnici.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?