Riblja juha s povrćem
60 min
4
Riba sadrži visoke hranjive vrijednosti i izvor je bjelančevina, no unatoč tomu što se preporuča konzumirati minimalno dva puta tjedno većini nas riba je minimalno na meniju. Odlučili smo to ispraviti i ponuditi jelo koje je prepuno bogatih okusa. Riblja juha s povrćem razveselit će vaš organizam, a možete ju jesti kao glavni obrok u danu.
Sastojci
1
poriluk
1-2
mrkve
2-3
srednja krumpira
1
Fanta za riblju juhu i paprikaš
800 g
ribe (narezana na komade)
100 ml
bijelog vina
100 ml
vrhnja za kuhanje
prstohvat
Vegeta Maestro Chillia
1 žlica
narezanog peršina
3 žlice
ulja
PRIPREMA
Na zagrijanom ulju popecite narezani poriluk. Kad malo uvene dodajte narezanu mrkvu, kratko popecite. Dodajte krumpir narezan na kockice i prelijte sa 1,5 l mlake vode. Umiješajte Fant i kratko prokuhajte. Dodajte narezanu ribu i kuhajte oko 25 minuta. Potkraj ulijte vino i dodajte vrhnje i chilli po želji.
POSLUŽIVANJE
Na kraju pospite peršinom.
SAVJET
Za jelo možete koristiti ribu koju volite ili riblje filete narezane ma veće kocke.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?