Povrće 4 sira
45 min
4
Iznenađujuće carstvo okusa krije se u punom tanjuru povrća s umakom od četiri vrste sira. Svoj doprinos daje ječmena kaša, a završni dodir - pinjoli.
Sastojci
sol
120 g
ječma
2 žlice
poprženih pinjola
1 žlica
narezanog vlasca
250 ml
vrhnja (sojino ili zobeno)
1 žlica
ulja
150
cvjetova brokule
400 g
muškatne (butternut) bundeve ili bundeve Hokaido
1
Fant zapečena piletina 4 vrste sira
PRIPREMA
Ječam stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad je kuhan, ocijedite ga. Muškatnu bundevu narežite na kockice. Cvjetove brokule 1 minutu blanširajte u posoljenoj kipućoj vodi i ohladite. U nauljenu vatrostalnu posudu stavite ječam i po njemu rasporedite povrće. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode, vrhnjem i vlascem te prelijte preko sadržaja u posudi. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
POSLUŽIVANJE
Gotovo jelo pospite pinjolima i poslužite.
SAVJET
Ječmena kaša je nutritivno je vrijedna žitarica koju je te teško raskuhati.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?