Natrag
Piletina iz pećnice u umaku 4 vrste sira
45 min
4
Zapečena piletina iz pećnice u umaku s četiri vrste sira najbolje se slaže s pire krumpirom. Preostaje samo začiniti omiljenu salatu i ručak je poslužen.


Sastojci
600 g
pilećih zabataka
1
zelena paprika
1
Fant zapečena piletina 4 vrste sira
250 ml
vrhnja za kuhanje

PRIPREMA
- Pilećim zabatcima izvadite kosti i meso stavite u posudu za pečenje. Papriku narežite na kockice i rasporedite oko mesa.
- Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i dodajte vrhnje za kuhanje. Mješavinu prelijte preko sadržaja u posudi i pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
- Za pire od krumpira u posudu ulijte 400 ml vode, dodajte 1 čajnu žličicu soli i pustite da zakipi, sklonite posudu s vatre i dodajte 200 ml hladnog mlijeka.
- Po želji možete dodati malo maslaca ili margarina pa lagano, uz miješanje, usipajte sadržaj jedne vrećice pirea od krumpira i dobro promiješajte.
POSLUŽIVANJE
Gotovo jelo poslužite uz pire od krumpira i sa salatom po želji.
SAVJET
Ako piletina ima kožicu, umak ulijte oko piletine, tako će se kožica zapeći toijekom pečenja i dobiti rumenu boju.
