Piletina iz pećnice u umaku 4 vrste sira – Fant

Natrag

Piletina iz pećnice u umaku 4 vrste sira

Trajanje recepta

45 min

Količina

4

Zapečena piletina iz pećnice u umaku s četiri vrste sira najbolje se slaže s pire krumpirom. Preostaje samo začiniti omiljenu salatu i ručak je poslužen.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Pilećim zabatcima izvadite kosti i meso stavite u posudu za pečenje. Papriku narežite na kockice i rasporedite oko mesa.
  2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i dodajte vrhnje za kuhanje. Mješavinu prelijte preko sadržaja u posudi i pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  3. Za pire od krumpira u posudu ulijte 400 ml vode, dodajte 1 čajnu žličicu soli i pustite da zakipi, sklonite posudu s vatre i dodajte 200 ml hladnog mlijeka.
  4. Po želji možete dodati malo maslaca ili margarina pa lagano, uz miješanje, usipajte sadržaj jedne vrećice pirea od krumpira i dobro promiješajte.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Gotovo jelo poslužite uz pire od krumpira i sa salatom po želji.

Savjet za recept

SAVJET

Ako piletina ima kožicu, umak ulijte oko piletine, tako će se kožica zapeći toijekom pečenja i dobiti rumenu boju.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke