Paprike iz pećnice punjene povrćem
55 min
6
Paprike iz pećnice punjene povrćem, recept je s nizom prednosti. Jedna od njih je igra maštovitih kombinacija povrća na koju ćete se odlučiti, bilo da se radi o ziheraškom odabiru ostataka povrća iz hladnjaka ili isprobavanju nekih egzotičnijh kombinacija. Mi smo se odlučili za avokado i korijandar, nismo pogriješili :)

Sastojci
1
Fant za punjenu papriku i sarmu (60 g)
180 g
kvinoje
svježi korijandar
1
zreli avokado
3 žlice
maslinova ulja
½
Vegeta Maestro chilija u prahu
120 g
konzerviranog Kukuruza šećerca Podravka
230 g
Konzerviranog Crnog graha Podravka
sol
3
velike crvene paprike
100 ml
Passate Podravka

PRIPREMA
Kvinoju stavite u vrelu posoljenu vodu i kuhajte 12 minuta. Ocijedite je i ostavite u cjedilu da ispusti sav višak tekućine. Sadržaj vrećice Fanta izmiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite 10 minuta. Paprike prerežite popola tako da dobijete 6 paprika za punjenje. Izvadite sjemenke i posložite u nauljenu vatrostalnu posudu. Kvinoji dodajte ocijeđeni crni grah, kukuruz šećerac, pripremljeni Fant, pasiranu rajčicu, čili i maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte i smjesom nadjenite paprike. Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
POSLUŽIVANJE
Paprike poslužite tople ili sobne temperature. Prije posluživanja po njima rasporedite na ploške narezan avokado i pospite korijandrom.
SAVJET
Paprike pecite dok paprika ne omekša.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?