Musaka od tikvica i puretine

Trajanje recepta

50 min

Količina

4

Ponekad je pripremajući obroke na dnevnoj bazi vrlo teško biti originalan. Stoga slijedi mali doprinos ljubiteljima novotarija i bijelog mesa za stolom: musaka od tikvica i puretine, u kojoj je mjesto i šampinjonima.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite mljevenu puretinu i kratko popecite. Dodajte šampinjone narezane na listiće pa sve zajedno pirjajte oko 15 minuta.
  2. Sadržaj Fanta uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri neprestano miješajući.
  3. Uzdužno narezane ploške tikvica uvaljajte u brašno i kratko popecite na ulju.
  4. U namašćenu vatrostalnu zdjelu slažite redom tikvice, zatim meso, a završite redom tikvica. Prelijte pripremljenim umakom i posipajte naribanim sirom.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite s kiselim vrhnjem ili jogurtom.

Savjet za recept
SAVJET

U receptu možete koristiti i mozzarellu.